Dossier HR in steden en gemeenten. Stad en OCMW Roeselare. “Gezondheidsbeleid is onderdeel van het bredere welzijnsbeleid”

HR Square 183
De klassieke ‘big five’ van een gezondheidsbeleid zijn gekend: voldoende bewegen, gezonde voeding, psychosociaal welbevinden, stoppen met roken en een beleid rond alcohol en drugs. Medewerkers van stad en OCMW Roeselare konden mee bepalen waar de prioriteiten gelegd zouden worden, zegt preventieadviseur Kris Beerland, die sinds de start van het Fit4Work-project in 2016 de overstap maakte naar het departement Personeel & Organisatie. “Op die manier is het volledige gezondheidsbeleid een onderdeel van het bredere welzijnsbeleid, wat zorgt voor een betere samenwerking én een grotere impact.” Voeding, welzijn en beweging Niet minder dan 72 procent van de medewerkers koos voor gezonde voeding als thema. De interesse was zó groot, dat bovenop de infosessie door een diëtiste van het ziekenhuis AZ Delta, er twee extra sessies ingericht moesten worden. Maar Fit4Work biedt ook gezonde alternatieven voor de dagelijkse lunch én voor het ontbijt tijdens de jaarlijkse teambuilding. Het aantal waterdispensers, aangesloten op...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.