Dossier HRM en facilitymanagement. HRM en facilitymanagement. Hoe duurzaam samenwerken?

HR Square 181
Tussen HRM en facilitymanagement (FM) zijn er heel wat raakvlakken, toch bevinden beide domeinen zich in veel organisaties op aparte eilandjes – elk met hun een eigen budget en beleid. Nochtans, door samen te werken, kunnen sommige diensten niet alleen beter gestroomlijnd worden, het resultaat is vaak ook duurzamer voor beide. In de praktijk zijn er heel wat raakvlakken zoals het onthaal van nieuwe medewerkers, maar ook op het vlak van het introduceren van nieuwe manieren van werken, mobiliteit of beheer van het wagenpark, komen HR en FM elkaar tegen.“Er zijn dus voldoende opportuniteiten waarbij occasionele samenwerking mogelijk is en men elkaars vakgebied beter kan leren kennen. Het is belangrijk deze te herkennen om de samenwerking naar een hoger strategisch niveau te tillen. In veel organisaties zijn HR en FM echter niet alleen apartje eilandjes, vaak kennen beide elkaar te weinig of niet, of ze hebben een verkeerd beeld over...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.