Dossier HRM en facilitymanagement. HRM en facilitymanagement. Hoe duurzaam samenwerken?

HR Square 181
Tussen HRM en facilitymanagement (FM) zijn er heel wat raakvlakken, toch bevinden beide domeinen zich in veel organisaties op aparte eilandjes – elk met hun een eigen budget en beleid. Nochtans, door samen te werken, kunnen sommige diensten niet alleen beter gestroomlijnd worden, het resultaat is vaak ook duurzamer voor beide. In de praktijk zijn er heel wat raakvlakken zoals het onthaal van nieuwe medewerkers, maar ook op het vlak van het introduceren van nieuwe manieren van werken, mobiliteit of beheer van het wagenpark, komen HR en FM elkaar tegen.“Er zijn dus voldoende opportuniteiten waarbij occasionele samenwerking mogelijk is en men elkaars vakgebied beter kan leren kennen. Het is belangrijk deze te herkennen om de samenwerking naar een hoger strategisch niveau te tillen. In veel organisaties zijn HR en FM echter niet alleen apartje eilandjes, vaak kennen beide elkaar te weinig of niet, of ze hebben een verkeerd beeld over...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.