Dossier HRM en facilitymanagement. Onderzoek. Werkplek bepaalt productiviteit

HR Square 181
Een aantrekkelijke werkomgeving met voldoende lichtinval, een comfortabel bureau en dito stoel, planten, lekkere koffie – het zijn allemaal zaken die een invloed hebben op hoe een medewerker zich voelt. En of hij met plezier komt werken. Een brede waaier van wetenschappelijke studies toont aan dat de fysieke werkomgeving een grote impact heeft op het welzijn, welbevinden, motivatie en engagement en zelfs de gezondheid van medewerkers en dus ook op productiviteit. Edgar Schein, professor emeritus aan de MIT Sloan School of Management, een autoriteit op het vlak van organisatiepsychologie en -cultuur, benadrukte in 1985 in zijn bestseller ‘Organizational Culture and Leadership’ al dat de inrichting van de werkomgeving een onderdeel is van de bedrijfscultuur. Meer winst Een recente studie van het Britse onderzoeksbureau Sapio Research bij een duizendtal Britse werknemers en 50 experts in facilitymanagement toont dat een goede fysieke werkomgeving en flexibele werkvoorwaarden een impact hebben op de productiviteit,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.