Dossier HRM en facilitymanagement. Werkplek bepaalt productiviteit. HRM en facilitymanagement: beter samen(werken)?

HR Square 181
Een internationaal veldonderzoek toont aan dat de aanwezigheid van planten in de kantooromgeving ervoor zorgt dat medewerkers zich gelukkiger voelen én dat de productiviteit met 15 procent omhoog gaat. De medewerkers in een kantooromgeving met veel planten bleken niet alleen productiever, maar ook meer tevreden. Bovendien rapporteerden de medewerkers dat ze zich beter konden concentreren en hadden ze de indruk dat de luchtkwaliteit goed was. Ook de verlichting speelt een niet onbelangrijke rol: nadat een Nederlands kantoor ingericht werd met licht dat zich aanpast aan het bioritme (zeg maar aan het daggedeelte), hadden de medewerkers na enige aanpassingstijd het gevoel 18 procent beter te presteren en ook graag in deze ruimtes te werken. Zelfs de hoogte van het plafond heeft een invloed op denkprocessen van werknemers. Een brainstormingssessie zal vlotter verlopen in een ruimte met hoge plafonds. Terwijl financiële analisten en boekhouders zich beter zullen kunnen concentreren in een ruimte...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.