Dossier HRM en facilitymanagement. Werkplek bepaalt productiviteit. HRM en facilitymanagement: beter samen(werken)?

HR Square 181
Een internationaal veldonderzoek toont aan dat de aanwezigheid van planten in de kantooromgeving ervoor zorgt dat medewerkers zich gelukkiger voelen én dat de productiviteit met 15 procent omhoog gaat. De medewerkers in een kantooromgeving met veel planten bleken niet alleen productiever, maar ook meer tevreden. Bovendien rapporteerden de medewerkers dat ze zich beter konden concentreren en hadden ze de indruk dat de luchtkwaliteit goed was. Ook de verlichting speelt een niet onbelangrijke rol: nadat een Nederlands kantoor ingericht werd met licht dat zich aanpast aan het bioritme (zeg maar aan het daggedeelte), hadden de medewerkers na enige aanpassingstijd het gevoel 18 procent beter te presteren en ook graag in deze ruimtes te werken. Zelfs de hoogte van het plafond heeft een invloed op denkprocessen van werknemers. Een brainstormingssessie zal vlotter verlopen in een ruimte met hoge plafonds. Terwijl financiële analisten en boekhouders zich beter zullen kunnen concentreren in een ruimte...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.