Dossier HRM in de zorg – Academische inzichten (1): Hoe blijvend functioneren te midden van krapte en chaos?

HR Square 210 (mei-juni 2022)
De term ‘duurzame inzetbaarheid’ mag dan wel sterk ingeburgerd zijn, vanuit wetenschappelijk oogpunt is het een relatief jong onderzoeksdomein. Er zijn dan ook veel verschillende ideeën over wat het betekent. Dr. Bram Fleuren van Universiteit Maastricht licht een tipje van de sluier op. Hoe blijvend functioneren in tijden van krapte en chaos? Duurzame inzetbaarheid is hét HR-topic bij uitstek. Maar wat betekent dit nu, duurzaam inzetbaar zijn? “Zowel in de wetenschap als in de praktijk bestaan hierover veel verschillende ideeën”, zegt Bram Fleuren, assistent professor aan de Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen van de Universiteit Maastricht. Sinds 2014 doet hij onderzoek naar hoe medewerkers in de zorg duurzaam inzetbaar te houden. In 2019 rondde hij zijn doctoraat over dit thema af. Hij presenteert enkele belangrijke inzichten tijdens het seminarie HRM in de Zorg dat HR Square organiseerde samen met zusterblad ZORG Magazine. In het algemeen verwijst duurzame inzetbaarheid naar ‘mensen in...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.