Dossier HRM in de zorg – Academische inzichten (2): “Balanceren is dé competentie voor een zorgleider in de 21ste eeuw”

HR Square 210 (mei-juni 2022)
Onderzoek dat Mieke Audenaert (Universiteit Gent) samen met Adelien Decramer en hun doctoraatsstudenten voerde, óók in de zorgsector, onthulde enkele geheimen uit de ‘zwarte doos’ die people management eigenlijk is. Mieke Audenaert doceert leiderschap en management, bedrijfskundige vaardigheden en people management aan de universiteit in Gent. Onlangs publiceerde ze het boek Leiders doen groeien, dat gaat over leiderschapsstijlen en waarom de implementatie van HRM-beleid vaak moeilijker is in de praktijk dan in theorie. Die kloof staat bekend als de black box. “We weten ondertussen al veel meer over wat er zich in die black box situeert”, vertelt ze. “Zo is uit onderzoek gebleken dat de manier waarop medewerkers het HR-beleid percipiëren een grote impact heeft op hun motivatie, welzijn en prestaties. Volgens Mieke Audenaert is dat dé sleutel naar een HR-beleid dat werkt. “We moeten goed nadenken over hoe medewerkers het beleid evalueren. Zijn ze tevreden met wat hun leidinggevenden...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.