Dossier HRM in de Zorg – Case: AZ Groeninge: “We denken zo ruim mogelijk na bij het samenstellen van zorgteams”

HR Square 210 (mei-juni 2022)
Het Kortrijkse AZ Groeninge bevindt zich middenin het groen, een troef die ze maar al te graag uitspelen. “We zijn best fier op ons unieke gebouw en de omgeving waarin het zich bevindt”, klinkt het bij HR-directeur Alain Balcaen. “We zetten onze groene buurt ook actief in en dit zowel voor de zorg van onze patiënten als voor het welzijn van onze medewerkers.” Het ziekenhuis belandde dit jaar als eerste niet-universitair ziekenhuis op de zevende plaats in de World’s Best Hospitals Belgium-ranking van Newsweek. Tijd om eens te luisteren naar de visie van het HR-beleid. “Een paar jaar geleden hebben we een oefening gedaan waarbij we op zoek gingen naar het DNA van ons ziekenhuis. We vroegen het aan onze medewerkers”, vertelde HR-directeur Alain Balcaen op het seminarie HRM in de Zorg dat HR Square eind maart organiseerde. Wat naar voren kwam waren de volgende kernwoorden: veelzijdigheid, veerkracht, samen, vooruit...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.