Dossier HRM in de Zorg – Case: AZ Groeninge: “We denken zo ruim mogelijk na bij het samenstellen van zorgteams”

HR Square 210 (mei-juni 2022)
Het Kortrijkse AZ Groeninge bevindt zich middenin het groen, een troef die ze maar al te graag uitspelen. “We zijn best fier op ons unieke gebouw en de omgeving waarin het zich bevindt”, klinkt het bij HR-directeur Alain Balcaen. “We zetten onze groene buurt ook actief in en dit zowel voor de zorg van onze patiënten als voor het welzijn van onze medewerkers.” Het ziekenhuis belandde dit jaar als eerste niet-universitair ziekenhuis op de zevende plaats in de World’s Best Hospitals Belgium-ranking van Newsweek. Tijd om eens te luisteren naar de visie van het HR-beleid. “Een paar jaar geleden hebben we een oefening gedaan waarbij we op zoek gingen naar het DNA van ons ziekenhuis. We vroegen het aan onze medewerkers”, vertelde HR-directeur Alain Balcaen op het seminarie HRM in de Zorg dat HR Square eind maart organiseerde. Wat naar voren kwam waren de volgende kernwoorden: veelzijdigheid, veerkracht, samen, vooruit...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.