Dossier HRM in de Zorg – Case i-mens: “Het transitieteam zal ook na corona werkzaam blijven”

HR Square 210 (mei-juni 2022)
Elf vzw’s verenigen in een nieuwe organisatie terwijl een pandemie de wereld platlegt: in maart 2020 bevond i-mens zich plots in die uitdagende situatie. “We hadden voordien totaal verschillende manieren van werken”, zegt HR-directeur Eva Mangelschots, die sinds een jaar aan boord is, daarover. “Er werd besloten om het beste van die werelden te combineren.” Vandaag trekt Mangelschots lessen uit de transitie. De dienstverlening van i-mens strekt zich uit van voor de geboorte tot de laatste levensfase, met kraamzorg, kinderdagverblijven, thuisverpleging, gezinszorg, dienstencentra, assistentiewoningen en zoveel meer. De onderneming is actief in Vlaanderen en Brussel en telt meer dan honderdduizend klanten. Maar het meest unieke aan het verhaal van i-mens, is wellicht toch de geschiedenis. “We zijn ontstaan uit Thuishulp, Solidariteit voor het Gezin en hun partners in de thuisverpleging.” Die vzw’s vonden elkaar in een schaalvergroting, maar ook in een professionaliseringsbeweging. “Op 6 maart 2020 werden we gelanceerd. Enkele...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.