Dossier HRM in de zorg – Case Ziekenhuis Oost-Limburg: Meer aandacht voor talentmanagement

HR Square 210 (mei-juni 2022)
Als antwoord op de coronapandemie en vooral de krapte op de arbeidsmarkt verstevigt Ziekenhuis Oost-Limburg haar personeelsbeleid. De focus ligt nog meer op talent en duurzame loopbanen. HR-directeur, Guido Van Hamme, geeft een inkijk in zijn plannen. Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) voelt nog steeds de naweeën van de ‘sector-schok’ veroorzaakt door de coronapandemie. “De voorbije twee jaar hebben we enorm veel flexibiliteit gevraagd van onze medewerkers. Tegelijk blijft de onvoorspelbaarheid groot. Maar ook het contrast tussen de situatie in en buiten het ziekenhuis is groot. Terwijl in de buitenwereld de indruk leeft dat de coronapandemie voorbij is, kampt het ziekenhuis nog steeds met een even grote uitval van medewerkers als tijdens de laatste piek begin dit jaar”, zegt Guido Van Hamme, HR-directeur van Ziekenhuis Oost-Limburg. Hij merkt ook twijfel bij medewerkers, in zowel de werkgever, de sector als het beroep. “De onvoorspelbaarheid en de hoge werkdruk hebben een nefaste impact op...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.