Dossier HRM in de zorg – Case Ziekenhuis Oost-Limburg: Meer aandacht voor talentmanagement

HR Square 210 (mei-juni 2022)
Als antwoord op de coronapandemie en vooral de krapte op de arbeidsmarkt verstevigt Ziekenhuis Oost-Limburg haar personeelsbeleid. De focus ligt nog meer op talent en duurzame loopbanen. HR-directeur, Guido Van Hamme, geeft een inkijk in zijn plannen. Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) voelt nog steeds de naweeën van de ‘sector-schok’ veroorzaakt door de coronapandemie. “De voorbije twee jaar hebben we enorm veel flexibiliteit gevraagd van onze medewerkers. Tegelijk blijft de onvoorspelbaarheid groot. Maar ook het contrast tussen de situatie in en buiten het ziekenhuis is groot. Terwijl in de buitenwereld de indruk leeft dat de coronapandemie voorbij is, kampt het ziekenhuis nog steeds met een even grote uitval van medewerkers als tijdens de laatste piek begin dit jaar”, zegt Guido Van Hamme, HR-directeur van Ziekenhuis Oost-Limburg. Hij merkt ook twijfel bij medewerkers, in zowel de werkgever, de sector als het beroep. “De onvoorspelbaarheid en de hoge werkdruk hebben een nefaste impact op...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.