Dossier HRM in de Zorg – Prioriteiten: “Hoe groter de organisatie, des te veelzijdiger de aanpak”

HR Square 210 (mei-juni 2022)
De zorgsector komt handen tekort en kamt met een uitval van het huidig talent door de hoge psychische en fysieke arbeidsdruk. Het spreekt voor zich dat zorginstellingen een allround HR-beleid uitstippelen. Nieuwe trends zoals een wervingsbonus, hervormde werkpakketten en nauwe onderlinge samenwerkingsverbanden moeten het bloeden stelpen. Met een bevraging peilde Liantis naar de HR-plannen van haar klanten in de zorgsector. “In totaal hebben we ongeveer duizend klanten actief binnen de gezondheidssector, vooral kleine en middelgrote ondernemingen”, legt Bieke Huyst, HR-adviseur bij de HR-dienstverlener uit. “We stelden hen de vraag: wat zijn jullie in 2022 van plan op vlak van HR? Daarbij vroegen we in de eerste plaats naar hun actieplannen om met het werknemerstekort om te gaan. Daarnaast vroegen we welke next practices er op de agenda staan.” Het onderzoek vond plaats in januari, toen een coronagolf het land weer overspoelde. Uiteindelijk namen 73 organisaties deel aan de bevraging waarvan...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.