Dossier HRM in de zorg – Wit-Gele Kruis Antwerpen: Een integraal en levensfasebewust personeelsbeleid

HR Square 210 (mei-juni 2022)
Thuisverpleegorganisatie Wit-Gele Kruis van Antwerpen voert een ‘back to basic’ personeelsbeleid. Terwijl de verpleegkundigen de patiënt omringen met de beste zorg, draagt HR zorg voor de medewerkers. “Voldoende competente en betrokken medewerkers rekruteren en behouden. Dat is mijn belangrijkste doelstelling”, zegt Véronique Grossi, HR-directeur bij thuisverpleegorganisatie Wit-Gele Kruis van Antwerpen. Haar motto luidt: “In een sterke organisatie is de binnenkant, omgaan met de medewerkers, een spiegel voor de buitenkant, omgaan met de patiënten. In onze visie op zorg staat de patiënt centraal. Onze doelstelling is om mensen zo lang mogelijk op een zelfstandige en kwalitatieve manier thuis te laten wonen. Als we van onze medewerkers verwachten dat ze kwaliteitsvolle en menselijke zorg op maat van de patiënt geven, dan is het de verantwoordelijkheid van HR om ook onze medewerkers kwaliteitsvolle zorg en ondersteuning aan te bieden.” Het personeelsbeleid maakt dan ook integraal deel uit van het algemeen strategisch beleid. “Dit...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.