Dossier HRM in steden en gemeenten. Case Stad Antwerpen. Inzetten op talenten

HR Square 183
Iedere medewerker zet zich elke dag ten volle in om de doelstellingen te realiseren – zo omschrijft het Antwerps bestuursakkoord de algemene doelstelling van het personeelsbeleid. Deze doelstelling is opgedeeld in vier onderdelen. Een eerste is het personeel zo optimaal mogelijk inzetten in functie van de klant. Het tweede actieplan verwijst naar hoe de stad zich als aantrekkelijke werkgever wil profileren, zowel op de interne als de externe arbeidsmarkt. Een derde actieplan is medewerkers stimuleren hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het vierde verwijst naar de ambitie dat de medewerkers een weerspiegeling zijn van de Antwerpse beroepsactieve bevolking. Strategische personeelsplanning “Eén van de grote uitdagingen, en dat geldt voor alle lokale besturen, is om meer te doen met minder. Met andere woorden, om te besparen zonder dat de dienstverlening aan de burger hierdoor inboet”, zegt Goele Haest, bedrijfsdirecteur personeelsmanagement van de stad Antwerpen. “Meer zelfs, via optimalisaties willen we...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.