Dossier HRM in steden en gemeenten. Onderzoek arbeidstevredenheid. Steun van collega’s, maar weinig autonomie

HR Square 183
Welgeteld 74 procent van de medewerkers in Vlaamse steden, gemeenten en OCMW’s zijn tevreden over hun werkgever. ACV Openbare Diensten peilde naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen naar de arbeidstevredenheid bij meer dan 11.000 personeelsleden van Vlaamse lokale besturen. Dat leverde antwoorden op over 820 besturen. De arbeidstevredenheid werd gemeten aan de hand van vijf dimensies: arbeidsinhoud, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, arbeidsverhoudingen en arbeidsorganisatie. “74 procent is een vrij goede score, waaruit we afleiden dat lokale besturen een relatief goede werkgever zijn. Dat neemt niet weg dat er ruimte is voor verbetering”, vindt Joris Lermytte, stafmedewerker Pensioenen en Lokale Besturen bij ACV Openbare Diensten. 1. Arbeidsinhoud De meerderheid van de bevraagden is tevreden over de jobinhoud. Alleen op het vlak van autonomie kan het beter. Globaal zegt 70 procent dat ze voldoende autonomie hebben en dus zelf kunnen kiezen hoe ze hun werk aanpakken. Er is een beperkt verband met het loonniveau, waarbij...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.