Dossier Human Risk Management. AZ Delta. “Ons doel: onze risicomaturiteit verhogen”

HR Square 186
AZ Delta telt ongeveer 4000 medewerkers en 400 artsen, verspreid over vijf campussen. Het ziekenhuis is het resultaat van een aantal fusies (lees ook het interview met Sabine De Brabant in HR Square 174, november 2017) en zoals alle andere organisaties in de zorgsector levert het grote inspanningen om financieel gezond te blijven. Er zijn maatschappelijke en technologische veranderingen, maar ook steeds nieuwe eisen vanuit de overheid. Tegelijkertijd wordt er hard gewerkt aan de kwaliteit van de zorg, zegt Directeur Personeel en Organisatieontwikkeling Sabine De Brabant. “De ambitie in de zorg geformuleerd door het Institute for Healthcare Improvement (IHI) heeft verschillende aspecten: het verbeteren van de kwaliteit van de zorg, de zorgkosten verlagen, de gezondheid van de bevolking én de beleving van de medewerker verbeteren.”Veranderingen gaan gepaard met risico’s die beheerd moeten worden. Sabine De Brabant neemt er een maturiteitsschaal bij om aan te geven dat AZ Delta vandaag op...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.