Dossier Human Risk Management. Contingent Workforce. Weet HR wie er allemaal rondloopt in de organisatie?

HR Square 186
Extern ingehuurde talenten zijn geen uitzondering meer op de werkvloer. Meer zelfs, ze zijn vaak niet eens fysiek aanwezig op de werkvloer, maar bevinden zich ergens in de ‘human cloud’ en bieden via een online-platform hun diensten vanop afstand aan. Marleen Deleu, Director Trends & Insights bij NextConomy, verwijst naar een recente studie van Deloitte, waaruit blijkt dat afhankelijk van de sector tot 58 procent van de medewerkers in een organisatie niet op de payroll staan. Een evolutie die zich ook in België langzaam maar zeker voortzet.“Hoewel veel Belgische arbeidsmarktspecialisten de opmars van het aantal freelancers marginaliseren en voorspellen dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen, spreken de cijfers hen toch tegen. Ongeveer zeven procent van de werkende populatie in België zijn vandaag al zelfstandigen, al dan niet in bijberoep. En dat aantal groeit jaarlijks met zes tot negen procent”, commentarieert Deleu. Flexibiliteit Frank Vander Sijpe, Director HR Research...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.