Dossier Human Risk Management. Hans De Cuyper (AG Insurance). “Je moet tijdig actie ondernemen”

HR Square 186
“Human risk management? Wij kennen bij AG Insurance heel wat risico’s, maar over human risk management moest ik toch even nadenken”, zo start Hans De Cuyper, CEO bij AG Insurance, de laatste sessie van deze HR Square Conference. “We zijn in België enorm geëvolueerd van een maak- naar een kenniseconomie, en als het over kennis gaat, gaat het over de mens die de kennis in zich heeft, over onze medewerkers. Als je er zo over nadenkt, dan is human risk management in het operationele gegeven van AG Insurance, maar ook in vele andere bedrijven, misschien wel één van de belangrijkste aandachtspunten.”Binnen de HR-visie van AG Insurance staan vier grote thema’s centraal. “We willen meewerken aan een goede work-life balance van onze medewerkers. We stellen het algemeen welzijn van de medewerker centraal, wat wil zeggen dat een werknemer die zich thuis goed voelt, zich ook op kantoor goed moet kunnen voelen....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.