Dossier Intergenerationeel personeelsbeleid: Cientia Cornille (Jan Yperman Ziekenhuis). “Intergenerationeel welzijnsbeleid: van bevraging naar uitvoering”

HR Square 120
Essentie Bij een welzijnsbevraging is het belangrijk: ● Te polsen naar zowel positieve als naar aandachts- en verbeterpunten. ● Zo vlug mogelijk over de resultaten te communiceren naar de deelnemers. ● Daadkracht te tonen door ‘quick wins’ te realiseren en concrete acties op te zetten. ● Te kunnen rekenen op de volledige steun van directie en werknemersvertegenwoordiging. Cientia Cornille begon haar baan als HR-directeur in 2005 in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. Deze instelling is een fusie van drie kleinere algemene ziekenhuizen die verspreid lagen in de regio Ieper-Poperinge. Na de fusie op papier van de drie campussen in 1998, werden de activiteiten in 2007 gecentraliseerd in een nieuwbouw in Ieper aan de rand van de stad met een polikliniek in Poperinge. Nu werken daar 1050 personeelsleden. In 2009 vroeg de werknemersvertegenwoordiging naar acties rond stresspreventie, omdat men de indruk had dat de werkdruk op de verpleegafdelingen toenam. “Jobstress...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.