Dossier Interim-HR-management: Karla Plas (Ad Rem Management). “Er is ruimte voor meer kwaliteit”

HR Square 96
Essentie ■ Motieven: onafhankelijkheid (en beter evenwicht tussen werk en privéleven). ■ Voordelen: vertrouwensrelatie met de klant die je sneller als een volwaardige partner ziet, objectiviteit en ervaringsrijkdom. ■ Nadelen: de bepaalde duur van de opdracht kan gevolgen hebben op het vertrouwen van het team. Bijkomend nadeel is dat je vereenzelvigd wordt met je laatste opdracht. Karla Plas begon haar interim-managerscarrière als European HR Director bij Chiquita Fresh Europe. Ze had toen al meer dan 23 jaar HR-werk in grote internationale bedrijven op haar cv. “De onafhankelijkheid die ik in mijn werk wou, zocht ik ook in de balans tussen werk en privé”, motiveert Plas haar carrièrewending. “Ik werk nu niet minder dan vroeger, maar beslis meer zelf over wat, hoeveel en wanneer. Ik heb, bijvoorbeeld, nu bewust niet onmiddellijk een nieuwe opdracht gezocht en bouw een rustperiode in. Daarnaast is er ook meer psychologische afstand en voel ik me...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.