Dossier Intern Rekruteren – AG Insurance : “Een derde van al onze aanwervingen zijn interne aanwervingen”

HR Square 215 (maart-april 2023)
Tekst: Jeroen Verelst Bij verzekeraar AG Insurance switchten er vorig jaar 171 medewerkers van job binnen het bedrijf. Een derde van alle vacatures werd intern ingevuld, vertellen Christelle Bouhy (Head of Talent Acquisition) en Sylvie Opsommer (Head of Business HR & People Development). “Medewerkers die intern van job veranderen, tonen dat ze willen bijleren en dat ze niet bang zijn voor verandering. Een sterk signaal, want ze onderschrijven zo expliciet onze bedrijfswaarden.” Zelf is Christelle Bouhy het levende bewijs dat AG Insurance veel mogelijkheden biedt voor interne mobiliteit. “Ik heb eerst bij het IT-departement gewerkt. Vervolgens heb ik tien jaar voor Finance gewerkt. Daarna ben ik terug naar IT gegaan. Sinds vier jaar werk ik voor de HR-afdeling.” In 2022 veranderden er op die manier 171 medewerkers intern van job bij AG Insurance. “Het gaat voor alle duidelijkheid alleen om mensen die dat op eigen initiatief deden. Het gaat niet...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.