Dossier Intern Rekruteren – Inleiding

HR Square 215 (maart-april 2023)
Het juiste talent aantrekken is in vele organisaties vandaag prioriteit nummer één. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het een hele uitdaging om tijdig de juiste mensen aan boord te krijgen om de vele vacatures in te vullen en – uiteindelijk – de business draaiende te houden. Vele organisaties kijken dan ook met hernieuwde interesse naar de eigen medewerkers. Wie hebben we hier eigenlijk al aan boord, en kunnen we die niet elders inzetten waar die persoon een grotere meerwaarde is? Minder top-down geformuleerd: welke nieuwe opportuniteiten kunnen we de medewerker aanbieden zodat die met hernieuwde interesse naar de organisatie kijkt? In dit dossier bekijken we hoe intern rekruteren een deel van een oplossing kan zijn in organisaties met openstaande vacatures. Professor Greet Van Hoye zet ons op weg met enkele inzichten uit de wetenschap, en Jennifer Granado Aranzana en Felice Baele wijzen op de juridische valkuilen en mogelijkheden....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.