Dossier Intern Rekruteren – Juridische aspecten: Opletten voor discriminatie

HR Square 215 (maart-april 2023)
Tekst: Hilde Vereecken Vanuit HR-perspectief is interne mobiliteit een van de instrumenten om medewerkers te engageren en te motiveren. Medewerkers de kans geven om carrière te maken, zorgt doorgaans voor weinig gemor. Toch zijn er vanuit juridisch oogpunt een aantal zaken die niet uit het oog mogen verloren worden. Jennifer Granado Aranzana (Linklaters)“Een goede vuistregel is om in de arbeidsovereenkomst een clausule op te nemen dat de functie of de plaats van tewerkstelling als niet-essentieel worden beschouwd.”© GF Kan een werkgever een medewerker zomaar verplichten een nieuwe functie op te nemen? “Neen, dit moet in onderling overleg met de werknemer gebeuren”, zegt Jennifer Granado Aranzana, Associate bij advocatenkantoor Linklaters. “Het uitgangspunt is altijd wat er is afgesproken in de arbeidsovereenkomst of tijdens de tewerkstelling. Immers, de functie, het loon, de arbeidstijden en de plaats van tewerkstelling worden als essentiële bestanddelen van een arbeidsovereenkomst beschouwd en die kunnen niet eenzijdig gewijzigd...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.