Dossier Intern Rekruteren – Port of Antwerp-Bruges: “Open dialoog en eerlijke feedback zijn cruciaal”

HR Square 215 (maart-april 2023)
Tekst: Jeroen Verelst Van juristen en communicatiemensen tot matrozen en bootsmannen: weinig organisaties zullen zo’n diverse rollen in huis hebben als Port of Antwerp-Bruges. Toch zijn er geen grenzen en geen limieten aan interne mobiliteit, zegt Chief HR Officer Christien Van Vaerenberg. “Als iemand potentieel en goesting heeft, is elke switch bespreekbaar.” Bij de eengemaakte Port of Antwerp-Bruges werken sinds de fusie tussen de 1.700 en 1.800 mensen. Vorig jaar stond de teller op zo’n 120 nieuwe aanwervingen. “30 tot 35 procent van die aanwervingen hebben we het afgelopen jaar intern ingevuld”, vertelt Christien Van Vaerenberg. “We zetten heel sterk in op interne mobiliteit. Die brengt op alle niveaus frisse blikken en perspectieven binnen. De wereld rondom ons verandert ongelooflijk snel. Als je stilstaat, ga je achteruit en maak je jezelf op termijn overbodig. Dat geldt voor organisaties, maar dat geldt evengoed voor medewerkers. We sporen onze mensen echt aan...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.