Dossier Intern Rekruteren – Vlaamse overheid: “Zestig afdelingen en departementen, dat creëert ruimte voor interne mobiliteit”

HR Square 215 (maart-april 2023)
Tekst: Jeroen Verelst Bij de Vlaamse overheid werken bijna 29.000 mensen. Zo’n gigantische organisatie biedt ook heel wat mogelijkheden voor interne mobiliteit. “Loopbanen zijn vandaag voortdurend in beweging, ook bij de overheid.” Samira Van Lommel (Vlaamse Overheid)“Wij werken hard om interne mobiliteit aan te moedigen en te faciliteren en duidelijk te maken dat loopbanen vandaag voortdurend in beweging zijn. Ik denk niet dat die verschillende snelheden eigen zijn aan een overheid.”© GF Bij het Agentschap Overheidspersoneel is Samira Van Lommel teamverantwoordelijke Loopbaan en Welzijn. “Wij zijn als het ware de loopbaanfacilitator van de Vlaamse overheid. Loopbaandenken wordt steeds belangrijker, ook voor een overheid die nieuw talent wil aantrekken en aan boord wil houden. Interne mobiliteit en intern rekruteren spelen daar een cruciale rol in. We faciliteren die interne mobiliteit, versterken de interne communicatie errond, en moedigen onze afdelingen en departementen aan om er mee hun schouders onder te zetten.” Crisissen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.