Dossier Interne communicatie – Academische inzichten: “De doelstellingen en de belangen van HR en interne communicatie zijn dezelfde.”

HR Square 209 (maart-april 2022)
Van bedrijfsjournalisten die medewerkers vermaken en informeren tot strategische connectoren die medewerkers motiveren en binden aan de organisatie. Interne communicatie evolueerde de voorbije jaren enorm. Dirk Hye van AP Hogeschool Antwerpen legt uit hoe interne communicatie en HR nauw verbonden zijn met elkaar. “De lockdown in 2020 en het verplichte telewerken heeft veel organisaties doen beseffen hoe belangrijk interne communicatie wel niet is. Die bruuske omschakeling naar telewerken toonde niet alleen het belang van een goed communicatieplan aan, maar ook hoe enorm efficiënt communiceren gewaardeerd werd door medewerkers”, zegt Dirk Hye, Lector PR & Communicatie aan de AP Hogeschool Antwerpen. Hij vermoedt dat als we binnen enkele decennia terugkijken naar deze periode, maart 2020 als een scharnierdatum voor de digitale revolutie zal gezien worden. Interne communicatie is een breed begrip en verwijst naar alle vormen van communicatie binnen een organisatie. “Het verwijst naar alle formele en informele communicatiestromen in een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.