Dossier Interne Communicatie – Case: BNP Paribas Fortis: “HR en communicatie zijn een tandem en vullen elkaar naadloos aan.”

HR Square 209 (maart-april 2022)
BNP Paribas Fortis telt maar liefst tienduizend medewerkers in België. Het spreekt voor zich dat een vlotte interne communicatie een must is. Om die te verzekeren, werkt de dienst interne communicatie nauw samen met de dienst HR. Hoe die samenwerking verloopt en naar wie, wat en hoe er wordt gecommuniceerd, dat vertellen ons Sandra Wilikens (Chief Human Resources Officer en lid van het Executive Committee) en Philippe Smets (Manager Interne HR-communicatie). Binnen BNP Paribas Fortis België rapporteert de dienst communicatie rechtstreeks aan de CEO van de bank. Uiteraard werkt zij ook samen met andere afdelingen. Een daarvan is HR. “HR-communicatie is een belangrijk onderdeel van de interne communicatie. Bijgevolg werk ik heel nauw samen met Sandra en haar collega’s, omdat zij de input en de strategie inzake personeel bepalen,” legt Philippe Smets uit. Sandra Wilikens: “Philippe maakt ook deel uit van het managementteam van HR. Daar wordt de strategie bepaald...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.