Dossier Interne Communicatie – Case Colruyt Group: “Uit betere, verbindende communicatie haal je als bedrijf ook een economisch voordeel”

HR Square 209 (maart-april 2022)
Voor HR is goede interne communicatie van levensbelang. Koen De Maesschalck is goed geplaatst om dat te beweren. Vandaag draagt hij de eindverantwoordelijkheid voor interne communicatie en stakeholderdialoog bij Colruyt Group. Voorheen was hij er onder meer HR-directeur. Interne communicatie in een bedrijf met veel medewerkers zonder kantoorfunctie heeft zo haar eigen aandachtspunten. Dat is zeker zo als dat bedrijf ook nog eens 32.000 werknemers telt. Of hij inspiratiebronnen op vlak van interne communicatie wil delen met de lezers van HR Square, vragen we Koen De Maesschalck aan het einde van ons gesprek. We geven zijn beide tips al mee bij het begin van dit artikel. Zo kan u meteen uw lijstje must-reads aanvullen. Er is om te beginnen Marshall B. Rosenberg, de Amerikaanse psycholoog die het model van geweldloze communicatie ontwikkelde. Daarover verder meer. “Ik heb ook veel aan de mooie boeken over bezield communiceren van Hans Wopereis. Ik...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.