Dossier Interne Communicatie – Inleiding

HR Square 209 (maart-april 2022)
Het lijkt wel alsof deze crisis HR liet (her)ontdekken dat management niet zonder communicatie kan. Net zoals u steevast ‘communicatievaardigheden’ opneemt in elke vacature voor leidinggevende functies, zo is interne communicatie een must have capability voor elk HR-departement. Immers: als HR niet duidelijk communiceert, wie dan wel? Als het uw boodschap niet is die medewerkers horen, waar halen ze dan wel hun informatie? Cruciaal, dus, maar ook bijzonder complex. Aan wie u welke boodschap communiceert op welk tijdstip, is een verraderlijke puzzel om te leggen. Bovendien evolueren de beschikbare media en technologieën sneller dan ooit, zo lijkt het wel. In dit dossier zoomen we in op het hoe en waarom van interne communicatie. Met Dirk Hye, lector PR & Communicatie aan de AP Hogeschool Antwerpen, kijken we naar de evoluties op vlak van interne communicatie, en met juristen Olivier Wouters en Anne Wils onderzoeken we waar onder het gras de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.