Dossier Jeffrey Pfeffer. 6 cruciale machtsregels. Hoe grijpen HR-professionals de macht?

HR Square 135
“Spreken over macht en hoe die te verwerven, maakt mensen extreem oncomfortabel, zeker in de HR-wereld”, beseft hoogleraar Jeffrey Pfeffer. “We zijn echter zelf ons grootste obstakel in het verkrijgen van macht. Als HR-professionals willen leiden, dan moeten ze machtscompetenties opbouwen: veranderen hoe ze denken en wat ze zien.” “Een voormalige studente belt me op, ze is verwikkeld in een bitsige machtsstrijd”, vertelt Pfeffer. “Haar collega probeert haar buitenspel te zetten bij hun rechtstreekse baas. Ze voorziet moeilijkheden, want ze is de enige vrouw in het team, de jongste en de minst ervarene. Ik onderbreek haar discours om te zeggen: je bent ook de slimste, analytisch de meest onderlegde en degene die het meest winstgevende project heeft geleid.” Die reactie toont aan dat we zelf de adjectieven kiezen waarmee we onszelf inschatten of aanprijzen: “Geloof je in jezelf? Kies je ervoor om mee te doen of op te geven? Kan...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.