Dossier Jeffrey Pfeffer. Alle succes volgt hieruit: Zet medewerkers op de eerste plaats

HR Square 135
SAS Institute is het grootste privésoftwarebedrijf ter wereld: 2,8 miljard dollar inkomsten in 2012, 13.000 werknemers, klanten in meer dan 130 landen. 90 van de 100 bedrijven die in 2012 bovenaan stonden in de befaamde Fortunes Global 500 List zijn klant. Voor elke vacature zijn er zo’n 100 kandidaten, ook op het hoogtepunt van de economische boom. Ze duiken wereldwijd overal op als ‘Best Place to Work’. “Hun sleutel tot succes is de hoge klantenretentie”, weet hoogleraar Jeffrey Pfeffer. “In zo goed als elke business, maar zeker in de financiële sector, software en kleinhandel, is het veel duurder een nieuwe klant binnen te halen, dan een bestaande te behouden. Dus is klanten behouden hun maatstaf voor winstgevendheid. Het merendeel van hun klanten zal dit jaar meer geld spenderen aan hun producten dan vorig jaar.” SAS Institute: inspirerende werkplek en vertrouwen SAS Institute herinvesteert 25 procent van de inkomsten in onderzoek...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.