Dossier Jeffrey Pfeffer. Alle succes volgt hieruit: Zet medewerkers op de eerste plaats

HR Square 135
SAS Institute is het grootste privésoftwarebedrijf ter wereld: 2,8 miljard dollar inkomsten in 2012, 13.000 werknemers, klanten in meer dan 130 landen. 90 van de 100 bedrijven die in 2012 bovenaan stonden in de befaamde Fortunes Global 500 List zijn klant. Voor elke vacature zijn er zo’n 100 kandidaten, ook op het hoogtepunt van de economische boom. Ze duiken wereldwijd overal op als ‘Best Place to Work’. “Hun sleutel tot succes is de hoge klantenretentie”, weet hoogleraar Jeffrey Pfeffer. “In zo goed als elke business, maar zeker in de financiële sector, software en kleinhandel, is het veel duurder een nieuwe klant binnen te halen, dan een bestaande te behouden. Dus is klanten behouden hun maatstaf voor winstgevendheid. Het merendeel van hun klanten zal dit jaar meer geld spenderen aan hun producten dan vorig jaar.” SAS Institute: inspirerende werkplek en vertrouwen SAS Institute herinvesteert 25 procent van de inkomsten in onderzoek...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.