Dossier Jeffrey Pfeffer. Wat moeten organisaties doen? Waarom medewerkers de beste bron van concurrentievoordeel zijn

HR Square 135
‘Onze mensen zijn onze belangrijkste troef, onze sleutel tot succes.’ Volgens de Amerikaanse hoogleraar Jeffrey Pfeffer worden er sjablonen voor jaarverslagen gemaakt, voorgedrukt met dit soort zinnen. “Een boutade, om duidelijk te maken dat iedereen er de mond van vol heeft, maar bijna niemand ernaar handelt. Waarom niet? Omdat er nog steeds een set vastgeroeste ideeën heerst in de businesswereld: je moet vooral de eerste zijn met een idee, je moet in de juiste sector zitten of je moet groot zijn. Dat klopt niet.” De bewijzen “Moet je de eerste zijn met een goed idee? Nee. Amazon was pas de vierde die online boeken begon te verkopen. Diner’s Club was Visa vóór met zijn kredietkaartsysteem. Xerox vond de pc uit, maar hebben we een Xerox-laptop op ons bureau? Je moet goed zijn, niet eerst.” Zo ontkracht Pfeffer een eerste mythe over ondernemerssucces. De tweede mythe gaat even vlot voor de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.