DOSSIER JONGEREN EN WERK. Generatie-onderzoek aan de KU Leuven: Bestaat de ‘jeugd van tegenwoordig’? (Jana Deprez, KUL)

HR Square 172
Verwart men de generatieverschillen niet louter met leeftijdsverschillen? Zijn de jongeren uit de jaren ’70 dan zo wezenlijk anders dan de jongeren die vandaag de arbeidsmarkt betreden? Aan de KU Leuven blijken ze na onderzoek al zeker geen grote fan van de ‘populaire’ HR-teksten over diepe generatiekloven. Generatie Y zorgt al jaren voor heel wat vooroordelen en speculaties. Jana Deprez, postdoctoraal onderzoekster aan de afdeling Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie van de KU Leuven, wijst meteen op een belangrijk verschil in het academisch onderzoek: bevindingen die echt over generaties gaan (gebaseerd op tijdsintervalstudies) en studies die iets zeggen over jongeren op het werk (cross-sectioneel onderzoek). De resultaten blijken elkaar immers vaak tegen te spreken: bij leeftijdsgroepen worden niet zelden duidelijke onderlinge verschillen aangetroffen, maar tussen de generaties zijn de verschillen opvallend gering. Populaire stereotypes Enkele tendensen – zoals de vergrijzing van de babyboomgeneratie, de stijging van de levensverwachting en het groeiende...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.