DOSSIER JONGEREN EN WERK. Hoe vinden werkgevers en jongeren elkaar? “Werf geen experts aan, werf toekomstige experts aan” (Bart Buysse, VBO)

HR Square 172
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zet al enkele jaren sterk in op de ‘werknemers van morgen’ met het initiatief ‘Young Talent in Action’. Wat wil de werkgeversorganisatie de Belgische bedrijven bijbrengen? Staren recruiters zich inderdaad blind op de reeds verworven ervaring en te weinig op het onontgonnen potentieel? Jongeren tonen zich steeds flexibeler en hopen van hun toekomstige werkgever hetzelfde. Die flexibele houding verwachten ze zowel op het moment van de aanwerving (niet blindstaren op opleiding en ervaring) als ‘on the job’ (continue opleiding en een gezond evenwicht werk-privé). Bart Buysse, directeur-generaal van werkgeverskoepel VBO, heeft alvast een duidelijke mening over hoe bedrijven best jong talent aantrekken, en welke rol het onderwijs moet spelen voor de arbeidsmarkt. - Door de aantrekkende economie krijgen bedrijven het steeds moeilijker om het juiste talent aan te werven. Het VBO geeft werkgevers daarom steevast als tip: ‘Don’t hire experts, hire future experts’. Hoe...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.