DOSSIER JONGEREN EN WERK. Jongeren en werk anno 2017: Wat met de ‘jeugd van tegenwoordig’ op het werk?

HR Square 172
De jongeren, mevrouw, hollen meteen de bedrijfspoort uit als ze er geen zin meer in hebben. De jeugd, meneer, wil zinvol werk, maar weet zelf niet wat dat precies inhoudt. En gezag aanvaarden? Dat gaat hen niet bijster makkelijk af. Nonsens of rake observaties? Zijn de jongeren die momenteel de werkvloer betreden of daar al een tijdje aan de slag zijn, echt zo anders dan de vorige generaties? Kampt het bedrijfsleven met een generatiestrijd en lukt het daarom ook zo moeilijk om jongeren aan te trekken én aan boord te houden? We zochten naar antwoorden, eerst bij grondig onderzoek ter zake. Daarvoor trokken we naar Jana Deprez, postdoctoraal onderzoekster aan de afdeling Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie van de KU Leuven. Al gauw blijkt dat ze daar geen grote fan zijn van de ‘populaire’ HR-teksten over diepe generatiekloven. De gevonden verschillen tussen generaties blijken immers niet zo sensationeel. Niet zelden spreken...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.