DOSSIER JONGEREN EN WERK. Leidinggeven aan jongeren: case AZ Maria Middelares in Gent: “We mogen niet alleen kijken naar leeftijd en generatie” (Kristel Vandenbossche)

HR Square 172
De kwaliteit van het leiderschap heeft een impact op de kwaliteit van de zorg: dat wetenschappelijk inzicht bracht het AZ Maria Middelares ertoe mee te stappen in een project rond leiderschap van de KU Leuven. Ook generatie- en leeftijdsverschillen zijn hierbij een thema, al geven leidinggevenden zelf aan dat individuele verschillen belangrijker zijn. Sinds september 2016 zijn binnen het Gentse ziekenhuis AZ Maria Middelares de activiteiten van HR gecentraliseerd. Zo kwam Kristel Vandenbossche, die voordien in het verpleegkundig-paramedisch departement werkte als zorgmanager, terecht in de HR-dienst als coördinator welzijn, ontwikkeling en leiderschap. “We zijn al sinds 2004 bezig met leiderschapsontwikkeling. Dat jaar werd een project rond het thema gelanceerd door het Academisch Centrum voor Verpleeg- en Vroedkunde van de KU Leuven. We zijn daar toen ingestapt omdat er studies waren die aantoonden dat de kwaliteit van de geleverde zorg samenhangt met het team en het leiderschap van de hoofdverpleegkundige die...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.