Dossier Leiders van morgen – Academische inzichten (2). Op zoek naar schaars talent

HR Square 207 (november-december 2021)
  “Naargelang de dynamiek op de arbeidsmarkt, verandert de manier waarop bedrijven naar talent kijken”, zegt dr. Marian Thunnissen. Ze is lector Dynamische talentinterventies aan de Nederlandse Fontys Hogeschool HRM en Psychologie. In haar lessen en onderzoek richt ze zich op drie niveaus van talentinterventies. Individueel: wat is talent, hoe zet je iemand in zijn kracht en hoe kan je dat zelf doen? Daarnaast is er ook het organisatieniveau: hoe verhouden de doelen van de organisatie zich tot de doelen en de behoeften van de medewerker en wat is de rol van de leidinggevende daarin? Tot slot ligt de focus ook op macro-maatschappelijk niveau: hoe ontwikkel je talenten over de grenzen van de organisatie heen? En in welke mate nemen organisaties, als het gaat om talentontwikkeling, hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. “Talent heeft diverse betekenissen. In de business- en managementliteratuur betekent ‘talent’ medewerkers die bovengemiddeld presteren en/of zich heel snel ontwikkelen. Een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.