Dossier Leiderschap-Zelfregulerende teams

HR Square 188
Aan de KU Leuven hebben we afspraak in de nieuwe topsporthal met Stef Van Puyenbroeck, die vorig jaar met succes zijn doctoraat – ‘Self-Regulation in Sport Teams: Analyzing positive and negative proactive voice behaviors at the between- and within-subject level’ – verdedigde, en zijn promotor Gert Vande Broek, die naast professor ook coach is van de Yellow Tigers, ons nationale damesvolleybalteam. We zijn hier niet om te weten hoe je een volleybalteam coacht, wel om te kijken of we wat kunnen opsteken over leiderschap in een bedrijfscontext.“In teamsporten moet een coach een team aansturen, een ploeg met voldoende cohesie creëren, maar ook duidelijkheid en structuur brengen, feedback en soms ook minder aangename boodschappen geven aan een ploeg. Dat is vergelijkbaar met leidinggeven in een bedrijf”, vindt Gert Vande Broek, die in het bedrijfsleven een graag geziene spreker is. “In bedrijven is de metafoor van de sport, indien juist gekaderd, ook...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.