Dossier Leren innoveren, innoveren in leren in de zorgsector. Regine Van Ackere (POM Limburg) over de zoektocht naar medewerkers. Werkgoesting in de zorg

HR Square 111
Essentie Drie projecten werden onder de koepel van POM Limburg, met ondersteuning van de provincie en andere partners, opgezet om nieuwe werknemers naar de zorgsector toe te leiden: - ‘Werkgoesting in de zorg’. - ‘Collectieve instroom’. - ‘De Zorgacademie’. Door de sterke groei van de zorgsector in Limburg blijft de nood aan nieuwe werknemers groot. De totale werkgelegenheid in de zorgsector steeg tussen 2003 en 2008 met 21,8 procent. Eind 2008 was de zorgsector goed voor 15,5 procent van de totale werkgelegenheid in de provincie. Door de toenemende vergrijzing zal deze groei in tewerkstelling zich de volgende jaren wellicht nog versterkt doorzetten. Daarom besloot het Limburgse provinciebestuur onder impuls van gedeputeerde voor Economie Marc Vandeput om de Limburgse zorgsector extra ondersteuning te bieden. De zorgsector wordt beschouwd als een Limburgse speerpuntsector en onder de koepel van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg werd het Platform Zorglandschap Limburg opgericht. Dit neutraal platform...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.