Dossier Loopbaanveerkracht. Federale overheidsdienst Financiën. “Flexibiliteit en goed leiderschap vormen een buffer tegen stress”

HR Square 177
  “Net zoals elke andere organisatie, zijn ook wij vatbaar voor problemen met stress en burn-out”, steekt Christophe Vanderschueren van wal. Hij is diensthoofd van het Expertisecentrum Arbeidsvoorwaarden en Loopbaan bij de federale overheidsdienst (FOD) Financiën. “We hebben de afgelopen jaren redelijk wat geschoven in onze structuur – iets wat steeds gepaard gaat met stress. Zo hebben we onze manier van werken veranderd, meer gericht op de klant. Voor de klant wordt het makkelijker, maar voor het personeel vergt dat aanpassingen. Daarbij komt ook dat we steeds met minder mensen zijn én een extra inspanning leveren op het vlak van digitalisering wat, gezien onze leeftijdspiramide, voor veel van onze medewerkers ook een bron van stress vormt. Het is niet altijd evident om meteen mee te zijn met die vernieuwingen.”Dat de FOD Financiën niet ontsnapt aan de mentale druk, blijkt niet meteen uit de officiële cijfers. Daar is een verklaring voor,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.