Dossier Loopbaanveerkracht. Het belang van loopbaanveerkracht vandaag. Investeer en pluk de (weldra vertrokken?) vruchten

HR Square 177
  “Traditioneel waren loopbanen heel stabiel, werknemers maakten vaak enkel carrière binnen hetzelfde bedrijf. Vandaag zijn loopbanen daarentegen heel wat minder voorspelbaar, ze kunnen heel verschillende vormen aannemen”, schetst Marijke Verbruggen, professor aan de KU Leuven, op het HR Square-seminarie ‘Mentale gezondheid op het werk en loopbaanveerkracht’ in het auditorium van het Brusselse Kartuizercenter. Mensen klimmen niet langer enkel meer op de ladder, maar kunnen ook treden terugzetten, veranderen van werkgever of zelfs tijdelijk uit de arbeidsmarkt stappen. Ook organisaties moeten flexibeler zijn en willen een flexibel personeelsbestand, met werknemers die inzetbaar zijn in verschillende jobs in de organisatie.Dit is dan ook de verklaring waarom loopbaanveerkracht de laatste jaren een hot topic is geworden: de klassieke loopbaan is drastisch geëvolueerd. Eén van de oorzaken is ongetwijfeld de toenemende individualisering en de grotere vraag naar flexibiliteit om werk en gezin beter te kunnen combineren. Maar wat betekent loopbaanveerkracht? Loopbaanveerkracht gaat over...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.