Dossier Loopbaanveerkracht. Praktijkgetuigenis bij ICT-bedrijf Nextel. De HR-coach als bewaker van de mentale gezondheid

HR Square 177
  “In zowat elk bedrijf is vandaag het risico op stress, en dus ook burn-out, aanwezig. Ook bij Nextel is dat jammer genoeg niet anders. We zijn dan ook een bedrijf dat sterk gegroeid is: op 20 jaar tijd gingen we van 15 naar 320 medewerkers”, vertelt HR Director Ditke Van Goethem op het spreekgestoelte van het Kartuizercenter tijdens het HR Square-seminarie ‘Mentale gezondheid op het werk en loopbaanveerkracht’.Nextel is een nog vrij jonge Belgische onderneming, opgericht in 1998. Aangezien de organisatie actief is in de ICT-sector, moeten de medewerkers constant bijbenen met de nieuwste innovaties. Er is daarom een jarenlange traditie met focus op de loopbaanveerkracht. Bovendien worden de medewerkers gestimuleerd om steeds efficiënter te gaan werken, dit terwijl ze vaak het gevoel hebben dat ze reeds maximaal presteren.“Dat is niet evident, we geloven dan ook sterk in het belang van leiders (of coaches) in een organisatie. Maar ook...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.