Dossier Loopbaanveerkracht. Veerkracht bij Emmaüs. “Ga voor dialoog binnen een duidelijk kader”

HR Square 177
De baseline ‘zin in zorg’ maakt meteen duidelijk waar het bij Emmaüs om draait. “Vanuit onze HR-visie doop ik deze slogan wel eens om in ‘zorg voor zin’. Zin zowel in de betekenis van ‘goesting’ als zinvolheid.” Aan het woord is Ilse Janssens, HR-coördinator bij de zorggroep. Emmaüs is in de provincie Antwerpen actief in vijf zorgsectoren: algemene ziekenhuizen, psychiatrie, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en jeugd- en kinderzorg. Er zijn ruim 6650 medewerkers, van wie 80 procent vrouwen en 60 procent deeltijdsen. “In de zorg werken niet enkel verpleegkundigen en artsen, zij maken 53 procent uit van ons personeel. De anderen zijn opvoeders, begeleiders, psychologen, ICT’ers, boekhouders en managers. Zo heeft 12 procent van onze medewerkers een administratieve functie, en 8 procent een facilitaire”, schetst Janssens.In 2016 organiseerde Emmaüs een symposium over burn-out en loopbaanveerkracht rond drie pijlers: zelfzorg, teams en organisatie. Enkele workshops werden gegeven door de eigen medewerkers onder het...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.