Dossier Loopbaanveerkracht. Zoek de evenwichten. Mentale gezondheid op het werk en loopbaanveerkracht

HR Square 177
Weinigen zullen de Vlaamse arbeidsmarkt vergelijken met de sweatshops in Bangladesh. De kwaliteit van de arbeid ligt hier een heel pak hoger, net zoals de levensstandaard. Toch swingen de cijfers over burn-out en andere psychosociale aandoeningen de pan uit en liggen de tevredenheidscijfers over het werk ietwat lager dan zeven jaar geleden. Hoe verbeteren wij de mentale gezondheid en de loopbaanveerkracht van onze medewerkers (en onszelf)? Zo luidde het uitgangspunt van het HR Square-seminarie ‘Mentale gezondheid op het werk en loopbaanveerkracht – Zoek de evenwichten’ in het Brusselse Kartuizercenter. Wat leerden we daar? Ondanks een goed preventiebeleid, kunnen psychosociale problemen leiden tot al dan niet langdurige arbeidsongeschiktheid. Hoe langer de werknemer arbeidsongeschikt is, hoe moeilijker het wordt om terug te keren. De wetgever heeft ingezien dat werkgevers ook moeten inzetten op re-integratie van hun arbeidsongeschikte werknemers. Zo kunnen deze sneller en volgens hun eigen ritme opnieuw worden ingeschakeld via een...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.