Dossier Loopbaanveerkracht. Zoek de evenwichten. Mentale gezondheid op het werk en loopbaanveerkracht

HR Square 177
Weinigen zullen de Vlaamse arbeidsmarkt vergelijken met de sweatshops in Bangladesh. De kwaliteit van de arbeid ligt hier een heel pak hoger, net zoals de levensstandaard. Toch swingen de cijfers over burn-out en andere psychosociale aandoeningen de pan uit en liggen de tevredenheidscijfers over het werk ietwat lager dan zeven jaar geleden. Hoe verbeteren wij de mentale gezondheid en de loopbaanveerkracht van onze medewerkers (en onszelf)? Zo luidde het uitgangspunt van het HR Square-seminarie ‘Mentale gezondheid op het werk en loopbaanveerkracht – Zoek de evenwichten’ in het Brusselse Kartuizercenter. Wat leerden we daar? Ondanks een goed preventiebeleid, kunnen psychosociale problemen leiden tot al dan niet langdurige arbeidsongeschiktheid. Hoe langer de werknemer arbeidsongeschikt is, hoe moeilijker het wordt om terug te keren. De wetgever heeft ingezien dat werkgevers ook moeten inzetten op re-integratie van hun arbeidsongeschikte werknemers. Zo kunnen deze sneller en volgens hun eigen ritme opnieuw worden ingeschakeld via een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.