Dossier. Luc Deflem (Securex). “Slecht leiderschap is de grootste oorzaak van alle fouten”

HR Square 138
Waarom moeten we praten over leiderschap? Luc Deflem, CEO van HR-dienstenleverancier Securex, legt één van de redenen bij de crisis die ons teistert sinds 2008. Ook zijn organisatie deelde in de klappen. “Eén van onze activiteiten is levensverzekeringen. 2008 was één van de  jaren met de grootste verliezen ooit voor dit type verzekeringen.” Een CEO vraagt zich dan wel eens af: waar heb ik mijn bedrijf naartoe geleid? Zo ook Luc Deflem. Hij stelde ook het bredere plaatje in vraag: “Hoe is het in godsnaam zo ver kunnen komen, dat er in de Verenigde Staten leningen werden toegestaan aan mensen zonder inkomen en dat daardoor een wereldwijde crisis kon ontstaan?” Met de bekende gevolgen: sociale catastrofes, stijgende werkloosheid en een zelden geziene toename aan faillissementen. Zes jaar na datum wijst de economische barometer nog altijd niet op bijzonder zonnig weer. “We merken dat er iets fout loopt en tegelijkertijd vragen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.