Dossier Medewerkers helemaal zelf opleiden. En hoe verhinder je dat ze ‘volleerd’ naar de concurrentie hollen?Medewerkers helemaal zelf opleiden

HR Square 182
Het klinkt eenvoudig: de economische conjunctuur trekt flink aan en de arbeidsmarkt wordt zienderogen krapper. Die schaarste verscherpt nog, nu we in een tijdperk zijn aanbeland waarin nieuwe technieken en technologie in zo’n snel tempo op ons afstormen, dat het onderwijs onmogelijk kan volgen om alle nodige, ‘aangepaste’ profielen af te leveren – voor zover dat dit al ooit mogelijk geweest is, laat staan dat dit ook wenselijk zou zijn. Er spelen inderdaad wel meer factoren een rol die ervoor zorgen dat vacatures momenteel alsmaar minder makkelijk ingevuld geraken. Verlies ook de demografische ontwikkelingen niet uit het oog, nu de babyboomers met pensioen gaan. Daarnaast gaat het niet alleen om een krap aanbod, maar evengoed om een ‘verkeerd’ aanbod, om mensen die niet de gevraagde competenties en vaardigheden bezitten. Om die inmiddels beruchte ‘mismatch’ tussen vraag en aanbod te verklaren, heb je al gauw een fundamenteel debat nodig over… het...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.