Dossier Medewerkers helemaal zelf opleiden. Het gevarieerde werk bij De Ceuster. “Zelf opleiden is de enige oplossing”

HR Square 182
  Perfect uitgevoerd grondwerk is de eerste vereiste voor een geslaagd bouwproject. “Maar ervaren bullmachinisten die een terrein kunnen nivelleren, zijn net als andere bouwprofielen nog moeilijk te vinden”, weet Stef Knaepkens, managing director van De Ceuster. Het loonwerkbedrijf in de sport-, tuin- en industriebouw uit Sint-Katelijne-Waver werkte daarom samen met Talentenwerf een opleidingstraject uit. “Je moet niet alleen de verschillende types van bulldozers bedienen, een nivelleerder moet ook over het nodige ruimtelijk inzicht beschikken om een terrein vol putten en bergen zand om te toveren in een perfect egaal terrein. En dat leer je maar al doende. Vroeger kenden we een natuurlijke instroom omdat veel zonen van landbouwers uit de buurt opgegroeid waren met tractoren. Vandaag is de land- en tuinbouw enorm geprofessionaliseerd en die bron is opgedroogd.” Opleiding Door de goede reputatie van zijn bullmachinisten krijgt De Ceuster meer aanvragen dan ze vandaag kunnen uitvoeren. “Dat zet een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.