Dossier mentaal welzijn in onzekere tijden – Case Kruidvat. Medewerkers bepalen mee de veiligheidsprocedures

HR Square 201
Op 18 maart 2020 moesten alle niet-essentiële winkels hun deuren sluiten. Het was een van de maatregelen van de toenmalige regering Wilmès om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Ook de meer dan 270 filialen van Kruidvat moesten onherroepelijk de deuren sluiten.Pas zeven weken later – op maandag 11 mei – kon Kruidvat opnieuw klanten verwelkomen. “Met uitzondering van enkele medewerkers op kantoor werd bijna iedereen tijdelijk werkloos. Dat betekende dat medewerkers terugvielen op zeventig procent van hun loon en zorgde voor wel wat ongerustheid, omdat het niet duidelijk was hoe lang de winkels gesloten zouden blijven. Vrij snel is vanuit de A.S. Watson Benelux holding beslist om een financiële tegemoetkoming vanuit de werkgever te voorzien zodat iedereen een volledig loon kreeg. Een bewuste stap om vanuit goed en zorgzaam werkgeverschap de ongerustheid bij medewerkers weg te nemen en om het samenhorigheidsgevoel te versterken”, zegt Jason Van Roey,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.