Dossier mentaal welzijn in onzekere tijden – Case Kruidvat. Medewerkers bepalen mee de veiligheidsprocedures

HR Square 201
Op 18 maart 2020 moesten alle niet-essentiële winkels hun deuren sluiten. Het was een van de maatregelen van de toenmalige regering Wilmès om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Ook de meer dan 270 filialen van Kruidvat moesten onherroepelijk de deuren sluiten.Pas zeven weken later – op maandag 11 mei – kon Kruidvat opnieuw klanten verwelkomen. “Met uitzondering van enkele medewerkers op kantoor werd bijna iedereen tijdelijk werkloos. Dat betekende dat medewerkers terugvielen op zeventig procent van hun loon en zorgde voor wel wat ongerustheid, omdat het niet duidelijk was hoe lang de winkels gesloten zouden blijven. Vrij snel is vanuit de A.S. Watson Benelux holding beslist om een financiële tegemoetkoming vanuit de werkgever te voorzien zodat iedereen een volledig loon kreeg. Een bewuste stap om vanuit goed en zorgzaam werkgeverschap de ongerustheid bij medewerkers weg te nemen en om het samenhorigheidsgevoel te versterken”, zegt Jason Van Roey,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.